Автор: в Основи, Харчування
1 комментарий

Багато хто з нас саме восени замислюється – чи не спробувати нарешті дотримуватись здорового способу життя. Однак через надлишок інформації можна заплутатись і від початку піти не тим шляхом. Пропонуємо вам коротку покрокову інструкцію від нашого дієтолога, фітнес-нутриціолога Олександра Максименка.

Крок 1: оберіть реалістичну ціль

Недосяжна мета катастрофічно зменшує шанси на те, що здоровий спосіб життя стане для вас звичкою. Наприклад, якщо у вас багато зайвої ваги (наприклад, при зрості 170 см ви важите 100 кг), не варто очікувати схуднення на 40 кг за 2 місяці. Реалістична ціль у даному випадку – схуднути на 10 кг за 3 місяці, а потім перепочити, щоб згодом увійти у новий цикл схуднення. Це – найкращий варіант і для здоров’я, і для психоемоційного стану.

Крок 2: одразу зробіть акцент на харчуванні

Якби люди покладали на харчування такі ж надії, як на тренування, проблема зайвої ваги не була б такою масштабною. Є такий вираз: “ви не зможете перемогти тренуваннями неправильне харчування” (you can’t out train a bad diet). Якщо ви харчуєтесь незбалансовано та переїдаєте, тренування не допоможуть вам схуднути.

Крок 3: оберіть вид тренувань, що приноситиме задоволення

Після того, як ви зробили сбалансоване харчування своїм пріоритетом, оберіть той вид фізичної активності, який буде не лише сприяти покращенню фігури, але й приносити насолоду. Це критично важлива умова, адже якщо ви будете йти на тренування «через силу», ваш запал дуже швидко згасне.

У DISCIPLINE ми зібрали найрізноманітніші види тренувань:

  • функціональні тренування з TRX, гирями, сендбегами;
  • різні напрямки йоги;
  • Barre (тренування з елементами балету);
  • Animal Flow (динамічні тренування для розвитку гнучкості);
  • високоінтенсивні інтервальні тренування (HIIT);
  • силові тренування;
  • аеробні тренування на кардіо-тренажерах.

  Записатися на тренування  

Спробуйте різні напрямки та оберіть той, що приносить задоволення саме вам. Так ви заощадите чимало сил на щоденному пошуку мотивації.

Крок 4: налаштуйтесь на довготривалі зміни та насолоджуйтесь процесом

Щоб перетворити здоровий спосіб життя на звичку, що залишиться з вами надовго, потрібен час. І, як не крути, без дисципліни тут не обійтись. Але це зовсім не означає, що все має «триматись» лише на силі волі та переборюванні себе. Робіть маленькі, поступові кроки. Вводіть нові звички одну за одною та спостерігайте за змінами у вашій рутині з цікавістю. Отримуйте насолоду від нових занять та страв у вашому раціоні. І здоровий спосіб життя дійсно стане способом вашого життя.

Налаштуйтесь на довготривалі зміни та уникайте надмірного перфекціонізму. А для того, щоб процес проходив менш болісно та більш результативно, зверніться до професійного тренера та спеціаліста з харчування. Це зекономить дуже багато часу та вбереже вас від багатьох помилок!


Готові розпочати? Заповніть форму і вирушайте на ваше перше тренування: