Автор: в Харчування
1 комментарий

Пора відпусток завершилась і дехто з нас набрав кілька зайвих кілограмів. Як повернути форму з найменшим стресом для організму? Зібрали для вас кілька головних порад від нашого спортивного дієтолога, фітнес-нутріціолога та одного з авторів проекту «Книга зожника. Физкультура, питание и здравый смысл» Олександра Максименка

Порада #1 – Жодних напівголодних дієт!

 Мабуть, найгірше, що ви можете зробити – одразу «кинутись» до детоксу або іншої складної дієти, щоб якнайшвидше схуднути. Занадто швидка втрата ваги – це абсолютно нездоровий підхід, який до того ж може негативно впливати на харчову поведінку у довгостроковій перспективі. Якщо так сталося, що ви дійсно набрали кілька кілограмів за період відпустки, не робіть з цього трагедії. Всі ми люди і іноді хочемо просто розслабитись.

Що робити: спокійно повернутись до здорового та збалансованого раціону, не переїдаючи солодощів та іншої висококалорійної їжі і не вимагаючи від свого організму повернути форму «тут і зараз».

Порада #2 – Не вимагайте від себе дієтичного перфекціонізму

Збираєтесь вкотре почати з понеділка? Для багатьох правильне харчування, яке починається з понеділка, закінчується вже у п’ятницю ввечері. Набір кількох кілограмів у відпустці – це не привід вимагати від себе ідеального харчування після повернення у робочий графік. Примус себе до так званого правильного харчування «через силу» – дуже недалекоглядна стратегія.

Що робити: якщо ви постійно повертаєтесь з відпустки до «правильного» харчування, а потім все одно зриваєтесь через потяг до солодкого, можливо, настав час переглянути своє ставлення до самого поняття «правильне харчування» та «дієта»? Зверніться до спеціаліста з харчування! Він пояснить вам ази дієтології, а за вашим бажанням – розробить індивідуальний план харчування, у якому будуть дозволені улюблені солодощі, але у розумній кількості.

Порада #3 – Не намагайтесь «відпрацювати» набрані кілограми у спортзалі

«Відпрацювання» тортиків та інших висококалорійних страв – чи не найбільша помилка людей, які намагаються повернути вагу після відпустки. Саме по собі поняття «відпрацювати шоколадку» має негативне емоційне забарвлення і погіршує харчову поведінку. Набагато розумніше у першу чергу зробити акцент саме на харчування, а тренування розглядати як допоміжний інструмент у досягненні бажаної ваги та складу тіла.

Що робити: якщо у період відпустки ви суттєво знизили рухову активність або взагалі припинили тренуватись, повертайте у свій графік силові та/або аеробні навантаження, але робіть це поступово. Не варто різко підвищувати тривалість або інтенсивність тренувань, оскільки за період відпустки ви трохи втратили фізичну форму.

Порада #4 – Прямуйте до  довгострокових результатів

Знаєте, що відрізняє людей, які успішно худнуть, а потім утримують однакову вагу і форму протягом 365 днів на рік, навіть у відпустці? Наявність визначеного, зручного саме для них стилю харчування та тренувальної програми, яких вони дотримуються постійно. Якщо вам набридли «гойдалки» з вагою, можливо варто переглянути ставлення до таких понять, як «схуднути після відпустки», або навпаки – «схуднути до літа»?

Ми у DISCIPLINE докладаємо максимум зусиль, щоб ви отримали бажану форму та підтримували її постійно. Над цим працює професійна команда спеціалістів, тренерів та спортивний дієтолог. Ми віримо, що найкраще працює саме дисциплінований підхід до здорового способу життя, у якому немає стрімких схуднень та зривів, але є чітко вироблений план, за яким ви рухаєтесь щодня і який стає невід’ємною частиною вашого звичного способу життя. Тож, починайте зараз, і вам ніколи більше не доведеться худнути після відпустки чи перед новим літнім сезоном.

Готові розробити власний план харчування? Запишіться на консультацію до нашого спортивного дієтолога за телефонами: 

+38 (044) 338 83 20
+38 (098) 338 83 20

Або просто заповніть форму: