Автор: в Основи
1 комментарий

Нещодавно ми познаймили вас з нашою новою тренеркою з йоги Ксенією Голощаповою. Сьогодні розповідаємо, чому вам варто додати йогу до свого тренувального плану.

1. Йога допомагає позбавитись від зажимів, болю та напруження у спині

Однією з найрозповсюдженіших причин, з якої люди починають займатися йогою, є болі та проблеми у спині. Часто йогою радять зайнятися своїм пацієнтам лікарі. Адже більшість поз (асан) у йозі спрямовані на підтримання хребта у здоровому стані, у першу чергу — його випрямлення. Випрямляючи хребет, ми створюємо простір між хребцями, вивільнюємо зажими нервових каналів, позбавляємося від напруження та болю у м’язах спини.

2. Йога допоможе привести тіло у тонус

Розповсюджена думка, що йога — це щось на зразок стретчингу. Зовсім ні. Хоча йогу й не можна віднести до силових тренувань, вона не лише допомогає оздоровити тіло, але й надає йому рельєфу та приводить у тонус усі м’язи.

Не вірите? Спробуйте прийняти та утримувати певний час позу воїна (Вірабхадрасану), позу посоха (Чатуранга Дандасану) або позу стільця (Уткатасану) – і ви відчуєте, як запрацювали усі відомі вам м’язи вашого тіла та декілька тих, про які ви навіть не здогадувались 😉

3. Йога допомагає розвинути гнучкість

Регулярні заняття та вміння контролювати дихання допомогають навчитись розслабляти м’язи, знизити напруження під час вправ на розтягнення м’язів та розвинути гнучкість. До речі, думка, що потрібно бути гнучким, щоб почати займатись йогою – помилкова. Відсутність гнучкості абсолютно не є перешкодою, її можна розвинути.

4. Йога вчить перемагати стрес та депресивний настрій, допомагає зняти нервове навантаження та підвищити здатність до концентрації

Незважаючи на усе перераховане, мабуть, найголовніший ефект йоги – це те, що вона допомогає заспокоїти розум та позбавитися від двох найголовніших проблем сьогодення – стресу та тривожності. Йога вчить нас направляти увагу всередину себе, концентруватись на диханні та відчуттях у тілі, бути тут і зараз. Доведено, що йога відновлює сон, блокує синдром хронічної втоми та стимулює виробітку серотоніну.

Готові розпочати? Записуйтесь на онлайн-заняття до Ксенії, або на офлайн-заняття, заповнивши форму нижче і відчуйте користь йоги на собі!

Маєте додаткові питання? будемо раді відповісти на них за телефонами (098) 338 83 20, (044) 338 83 20.

До зустрічі у Дисципліні!